1 av 3
Föraren Jonas Andersson och tävlingsansvarige Tobias Andersson framför en Volvo av 1976-års modell. Dörrlisterna och lite plåt är fortfarande orginal. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
2 av 3
Inte mycket av inredningen är kvar. Blinkers- och vindrutetorkarens spakar sitter dock kvar på sin plats. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
3 av 3
Volvon toppar bara runt 170 km/h, men noll till hundra klaras av på fem sekunder! Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Karlskrona

Rallybilar susar mellan granarna

2:49 min

Imorgon blir det rally i skogarna norr om Karlskrona, och hela vägen upp mot Smålandsgränsen. Ett antal tusen personer brukar finnas i publiken längs vägarna när Karlskronapokalen går av stapeln.

120 rallyförare som kommer att tävla. Jonas Andersson, är en av förarna som ser fram emot tävlingen:

– Det är ju lite speciellt när det är tävling på hemmaplan, med mycket vänner som är där, så det ska bli jätteroligt, säger han.

Rädslan för att bli överladdad finns där alltid, menar Jonas Andersson.

– Men vi försöker köra så att vi kommer i mål. Det är huvudsaken. Det är en helt fantastisk adrenalinkick när man sitter i bilen och man känner att samspelet funkar med co-drivern och noterna sitter. När det går i nästan 150-160 kilometer i timmen på en grusväg känns det lite overkligt ibland, säger han.

Karlskronapokalen är en deltävling i distriktsmästerskapet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista