Foto: Torbjörn Sunesson/Sveriges Radio.
Ronneby/Kallinge

Krif-spelare får genväg till allsvenskan

"Jag tror vi kommer tjäna ganska bra på samarbetet"
1:21 min

Kallinge/Ronneby Hockey inleder från och med den här säsongen ett unikt samarbete med det allsvenska laget Västerås Hockey.

Tanken är att Krif-spelare ska kunna lånas ut för få spela matcher i den näst högsta serien allsvenskan och spelare från Västerås som behöver fler matcher ska kunna köra med Kallinge/Ronneby Hockey i division ett i Blekinge.

– Det är mycket möjligt att vi kommer att få se en spelare från Västerås i vår trupp i slutet av augusti, säger Mikael Johansson som är sportchef i KRIF.

Mikael Johansson tror också att det kan finnas möjligheter för juniorspelare att få prova på att spela i Västerås och även styrelsen ska kunna få dela erfarenheter med deras styrelse. Någon risk för att A-lagsspelarna skulle försvinna under säsongen ser han inte, eftersom dom skrivit kontrakt.

– Det kommer inte bli några stora utsvävningar kring det här, däremot tror jag att vi kommer att tjäna ganska bra på det här samarbetet.

En win-win-situation menar Mikael Johansson och något helt unikt.

– Vad jag vet finns det inget avtal skrivet på det här sättet förut. Men det betyder inte att det är ett avtal i stil med de som finns i Nordamerika, där de högre rankade lagen kan plocka hur de vill, säger Mikael Johansson.

Jenny Lindeborg
niotillett@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".