34-åriga Sara Rudolfsson föreslås bil nytt socialdemokratiskt kommunalråd i Olofström. Foto: Henrik Olsson
Olofström

Okänd Rudolfsson Olofströms nya kommunalråd

1:28 min

Valberedningen föreslår att 34-åriga Sara Rudolfsson tar över efter Margaretha Olsson (S).
– Det känns fantastiskt roligt, jag känner mig stolt och hedrad, säger hon.

Men av Olofströmsborna själva är det få som känner igen personen som kan bli nytt kommunalråd.

Olofströms nya kommunalråd föreslås bli Sara Rudolfsson (S) och om valberedningen får som de vill tar hon över posten i september.

Hon är glad och stolt men påpekar samtidigt att det inte blir lätt att ersätta Margaretha Olsson som varit kommunalråd i många år.

– Det har inte varit ett lätt beslut, men jag har vägt både för- och nackdelar och kommit fram till att det här är någonting jag vill göra. Jag har hjärtat i Olofström, säger Sara Rudolfsson.


Starkt stöd
Sara Rudolfsson är 34 år och utbildade sig till jurist vid Lunds universitet. Nu jobbar hon som kanslichef i Tingsryds kommun och har en plats i Blekinges landstingsfullmäktige.

– Det finns många skäl till varför vi valde henne. Hon har ett starkt stöd, bred erfarenhet och goda ledaregenskaper, säger Jan Björkman, ordförande i valberedningen.

Hon är visserligen långt ifrån ny i kommunpolitiken i Olofström men är ändå okänd för de flesta Olofströmsbor.

Okänt ansikte bland Olofströmarna
Igår eftermiddag, efter att Sara Rudolfsson visat upp sig på en pressträff, visade vi upp ett foto på henne på byn. Men Olofströmsborna som vi pratade med hade ingen aning om vem bilden föreställde. Däremot visste de mycket väl vilka frågor som Rudolfsson bör ägna sig åt i framtiden.

– Det viktigaste är att de fortsätter att jobba med skolorna och fritidsverksamheten, tycker Lotta Peltonen.

– Det är jobben som är det viktigaste här, säger Tomislav Peso.

– Det är väldigt mycket ungdomsproblem här i kommunen tycker jag. Droger, alkohol och ungdomar förstör alldeles för mycket här, menar Julia Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista