1 av 2
Proffstränaren Steve Joslin kom till Ronneby idag för att lära Alton Karim och andra högstadieelever att spela rugby. Längst till höger i bild Roland Johansson från Ronneby RC. Foto: Henrik Olsson, SR Blekinge
2 av 2
Högstadietjejen Alton Karim ger vår reporter Henrik Olsson en rugbytackling. Foto: Privat

Nu lär sig Ronnebys ungdomar att tackla

Ronneby Rugbyklubb har finbesök i veckan, det handlar om proffsklubben Worcester Warriors tränare Steve Joslin. Under tisdagen var det bland annat dags för högstadieelever från Ronneby att få testa på rugbysporten under Steve Joslins vakande ögon. 

En av de som testade på hur det är att spela rugby var Alton Karim:

– Vi har fått prova på en hel del olika saker, men det roligaste var nog att lära sig hur man tacklas, säger Alton som visade upp sina färdigheter genom att tackla ner vår reporter Henrik Olsson.

Men Steve Joslin poängterar att det handlar om mycket mer än att bara tacklas i rugby, och det viktigaste med hans besök i Ronneby är att inspirera:

– För att en klubb som Ronneby ska bli framgångsrik så gäller det att involvera skolorna, säger han. Ju fler som börjar redan i 8-års åldern desto bättre för återväxten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".