En 25-årig man fördes till sjukhus med livshotande skador efter att ha blivit skjuten i Sölvesborg i natt. Foto:Scanpix
Sölvesborg

En anhållen för mordförsök i Sölvesborg

1:00 min

I natt sköts en man i 25-årsåldern på Gerbogatan i centrala Sölvesborg. Han fick föras till sjukhus med livshotande skador i buken.

Efter operation uppges dock mannens tillstånd vara stabilt.

En man anhållen
Senare under natten kunde en man i 20-årsåldern gripas och seda anhållas misstänkt för mordförsök och i dag kommer mannen att förhöras. Både förövare och offer är hemmahörande i Sölvesborg och kända av polisen.

Enligt Per-Johan Ljungberg, inre befäl vid Blekingepolisen, finns det inga kopplingar till gängkriminalitet.

– Det är många som frågar om det, men det finns inga kopplingar som vi ser det, säger han.

Den tekniska undersökningen på platsen avslutades på morgonen, men polisen kommer under dagen att genomföra dörrknackning i området.

Fördes till Sweden Rock
De första uppgifterna om att mannen upphittades på Sweden Rock, en mil från brottsplatsen har också fått sin förklaring. Enligt Martin Forssman, pressansvarig på Sweden Rock, kördes den skadade mannen av två andra män till Blekingesjukhuset. När de passerade Sweden Rock såg de en ambulans inne på området, och svängde då in och såg till att mannen kom med ambulansen i stället.

– Den här killen hade väldig tur, tror vi, för om han hade körts ända till sjukhuset är risken stor att han hade förblött på vägen, säger Martin Forssman.

Ingen av de tre var besökare på festivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista