Hästös ordförande Jan-Erik Dahl, Thomas Zeidler ordförande för Flottans IF och Christer Sandström ordförande för Hästös sportgrupp. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Karlskrona

Konkurrenter i samma båt

1:10 min

För att stärka handbollen i Karlskrona ska Hästö IF och Flottans IF samarbeta på senior- och juniornivå. Till en början är avtalet över ett år men fattar klubbarna tycke för varandra förlängs det automatiskt.

Samarbetet gör det enklare med spelarövergångar och att låna spelare mellan varandra. Men man tittar också på möjligheten med gemensamma upphandlingar, resor och gemensamma lag till exempelvis ungdoms-SM.

Men enligt Thomas Zeidler, ordförande i Flottans IF hoppas man också att fler ungdomar ska stanna kvar inom handbollen istället för att gå över till andra sporter. 

Inte fler än två
För den som saknar IFK Karlskrona i samarbetet, handbollen i kommunen står som bekant på tre ben, så är förklaringen enligt Hästös ordförande Jan-Erik Dahl, ganska enkel.

– Handbollsförbundets regler tillåter helt enkelt inte ett sådant här samarbete mellan fler än två föreningar och då passade Flottan och Hästö bäst.

Ett Karlskronalag
Båda föreningarna betecknar det nystartade samarbetet som ett första steg. Men Christer Sandström ordförande för Hästös sportgrupp ser många framtida möjligheter.

– Jag ser jättemånga steg framför mig, men spontant så skulle jag kunna tänka mig ett lag i hela Karlskrona.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista