Rättstavat kanske är fel trots allt? Foto: Scanpix.
Sölvesborg

Felstavat om Chippen får välja?

Cecilia Rubin: ”Han är vidskeplig”
4:05 min

Kommer Mjällbysonen Christian "Chippen" Wilhelmsson att få spela i Sveriges premiär i fotbolls-EM ikväll och kommer han i så fall att ha "den vinnande" tröjan på sig?

När Sverige spelade träningslandskamp mot Island häromveckan klantade fotbollförbundets tröjansvarige till det och stavade fel till Chippens efternamn på tröjan, Wilhelmsson blev Willhelmsson.

Turtröja
Men, det verkade vara en lyckoträff eftersom han gjorde mål i matchen. Och Chippens mamma, Cecilia Rubin, tror att om han kan - kommer han välja att spela i den felstavade tröjan ikväll igen, när Sverige möter värdlandet Ukraina.

– Jag hoppas att de har stavat fel för han är så vidskeplig så om jag känner honom rätt så undrar jag om han inte har samma tröja, han gjorde ju ett jättesnyggt mål med den tröjan.

Pratades vid igår
Cecilia fick en kort pratstund med sonen i Ukraina i går kväll och allt verkade tipptopp.

– Han lät väldigt väldigt pigg, säger hon.

Idag kommer Chippens fru till Ukraina för att stötta honom på plats. Mamma Cecilia kommer att följa med hemma från soffan.

Hur tror du matchen slutar?
– Tyvärr måste man ju tippa att hemmalaget får ett mål så att 3-1 kanske till Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".