Stefan Löfven är imponerad av BTH

Idag var Stefan Löfven på besök i länet, och anledningen är att han är ute på något han kallar en innovationsresa. Förutom att besöka ett antal lokala företag så stod också ett besök på BTH på programmet, och Stefan Löfven var imponerad av hur man förvaltar forskningen vid högskolan.

– Det forskas mycket men ofta saknas kopplingen till näringslivet, men vid Blekinge Tekniska Högskola har man ett bra tänk hela vägen och man gör det dessutom med ett hållbarhetsperspektiv, säger Stefan Löfven.

Det samarbete BTH visade upp idag kallas Triple Helix och det var man tidigt ute med. Det innebär i korthet att högskolan, näringslivet och kommunen samverkar.

Men vad innebär en innovationsresa?

– Vi vill utveckla vår näringslivspolitik och där väger innovationsfrågorna tungt. Det forskas mycket både privat och i den akademiska världen, men det måste också resultera i användbara varor och tjänster. Innovation handlar om att omsätta idéer och kunskap till något som företagen kan använda för att konkurrera på marknaden, säger Stefan Löfven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista