Socialstyrelsen har inte kunnat hitta bevis på att läkaren skulle vara missbrukare. Foto: Cleis Nordfjell/SvD/Scanpix
Sölvesborg

Läkare skrev ut för höga doser narkotika

Det handlar inte om missbruk men väl om för höga doser av narkotiska preparat - det har Socialstyrelsen kommit fram till efter att en läkare i Sölvesborg anmälts för att vara missbrukare. Enligt anmälan skulle även läkarens patienter sälja vidare medicinerna illegalt.

Socialstyrelsen har granskat flera av läkarens journaler de senaste åren och menar att det inte går att bevisa att hon skulle vara missbrukare. Man har också kontaktat polisen i Blekinge för att kolla om läkarens höga förskrivningar gjort att utskrivna narkotiska preparat ökat i länet men inte kunnat hitta något sådant samband.

Däremot har Socialstyrelsen flera gånger påtalat att läkaren skrivit ut för höga doser. Hon ska dock numera ha tagit till sig av kritiken och sänkt doserna, men Socialstyrelsen vill ändå hålla ett öga på läkaren i fortsättningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista