Mjällby-AIK 0-1

AIK slog Mjällby efter sen straff

1:40 min

I den 85:e minuten satte Robert Åhman Persson en straff. Det blev matchens enda mål.

I en match som länge, länge verkade sluta mållös fick AIK en sen straff och vann över Mjällby med 1-0 (0-0).

– Det känns otroligt skönt. Det kanske inte var samma drag som alltidt men jag tyckte att det var vi som kontrolerade matchen och har de bästa chanserna så det var skönt att vi fick dit den till slut, säger AIK:s Nils-Eric Johansson till Radiosporten.  

Vinst senast i allsvenskan mot Åtvidaberg. Och i veckan avancemang i Europa League-kvalet. AIK kom till Strandvallen med positiva vibrationer i laget.

Men hemmalaget satte genast upp ett bra tempo och fick till en del halvchanser utan att pricka in bollen i nätmaskorna. AIK-försvaret stod starkt.

– Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra första halvlek, AIK är lite bättre i andra halvlek, säger Mjällbys tränare Peter Swärd.

Bästa målchansen fick AIK när laget kom i en rapp spelvändning minuten före pausvilan. Martin Mutumba spelade snyggt in bollen till Celso Borges, som var helt ren. Men i straffområdet, ensam mot Mattias Asper, bredsidade han bollen högt över ribban.

Mjällby mattades och AIK tog över mer och mer i andra halvlek.

Bland annat drog Viktor Lundberg till stenhårt men Asper fick upp nävarna och tippade bollen över. Då återstod tio-tolv minuter och Mjällby-målvakten hade chansen att passera drömgränsen med 100 hållna nollor i allsvenskan.

Men, det fick Asper inte.

Domaren Markus Strömbergsson dömde straff för AIK efter något fuffens av Mjällby-försvararen Daniel Ivanovski. Och den slog Robert Åhman Persson in i den 84:e minuten.

Peter Swärd hade efter matchen en lång diskussion med Strömbergsson.

– Den (straffen, Radiosportens anmärkning) är ju avgörande, och jag vet att domaren tycker att han gjorde rätt. Vi får ta och titta på det, säger Swärd.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.