Eelin Lee Dahlqvist och Johanna Bladh värmer upp inför vattenkriget utanför Sveriges Radio. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
Karlskrona

"Vattenkrig är precis lika kul för vuxna"

lång ill vattenkrig
0:45 min

Varför ska bara barn få ha vattenkrig? Elin Lee Dahlqvist och Johanna Bladh från Nöjesgalaxen tyckte att det fanns för lite att göra för ungdomar i Karlskrona och bestämde sig därför för fylla flera tusen vattenballonger. Dessutom blir det gummibåtsrace.

– Det kommer bli en blöt kamp om vem som kommer först. Det kommer att vara en liten bana som vi sätter ut och så kommer alla att få megafoner så att man kan peppa varandra. Och tutor också, säger Johanna Bladh.

– Vi ungdomar älskar att låta och höras och synas, så det är lite grejen, tycker vi, fortsätter hon.

Vattenkriget och gummibåtsracet går av stapeln i Amiralitetsparken och Bastion Aurora nästa helg. Åldersgränsen är satt till 16 år för vattenkrigen och 18 år för gummibåtsracet.

– Ja, det har vi gjort. Vi vill inte ha de yngre barnen med i det här racet, utan vi vill köra lite tuffa regler. Faktum är att vi bara har en enda regel och det är att man inte får ta sönder varandras båtar, säger Elin Lee Dahlqvist.

– Vi får se hur uppfinningsrika Karlskronaborna är nu, säger Johanna Bladh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".