1 av 3
Jenny och Patrik äter stark korv. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
2 av 3
Den starka korven heter Die Harder 6.0 Foto: Jenny Lindeborg/Sveriges Radio
3 av 3
Upplagt för korvprovning. Foto: Jenny Lindeborg/Sveriges Radio

Morgonen bedövades av starkaste korven

– Munnen känns bedövad. Till och med tänderna! Varför gör man sån här mat? undrade Jenny Lindeborg och Patrik Franke när de åt den lilla korven Die Harder 6.0 från Bräkne-Hoby som aspirerar på att vara världens starkaste korv.

Korvskaparna bakom är kollegorna Peter Gryner och Anders Olsson.

Och trots att korven får många att gråta finns det andra som blir alldeles till sig av lycka när de får ta sig en smakbit, det berättar Anders Olsson.

Minne för livet
– Ja, du skulle bli överaskad hur många som blir jätteglada när de får se den. "Världens starkaste korv, den har jag letat efter, vanliga korvar de smakar ju ingenting". Vi har ju inte alls den traditionen i Sverige så det blir ett minne för livet för dem, säger Anders Olsson.

– Rent spontant så är det 95% yngre killar som gillar den, det är mycket mycket få tjejer som kan äta den. Jag vet inte om det är något biologiskt bakom eller så, säger Peter Gryner.

"Barnen skulle älska den här
Jenny och Patrik var inte särskilt förtjusta i den starka korven och tyckte starkheten dränkte alla smak, men nyhetspresentatören Sylwia Jaworska mumsade glatt i sig bit efter bit.

– Ja, den var god, jag känner vitlöken och hetten. Den var stark, men inte det starkaste jag ätit, vi äter ofta stark mat hemma. Den här korven skulle mina barn som är 4 och 2 år älskat, log Sylwia.

Jenny lindeborg
jenny.lindeborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".