Johan Berntsson leder rånarjakten och han gör nu en ny vädjan om att fler vittnen ska höra av sig. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Asarum

Jakten på rånaren går vidare

Idag fortsätter jakten på rånaren i Asarum. Polisen vädjar nu på nytt om att alla ska höra av sig som sett eller hört något från de senaste veckornas tre rån mot äldre.

När polisen var på plats utanför Konsum i Asarum i går var det fyra personer som lämnade tips och det var färre än förväntat.

Ny vädjan
Polisen vädjar därför på nytt om att fler vittnen ska höra sig. Jakten på rånaren går vidare i dag med att polisen spanar efter gärningsmannen och försöker komma i kontakt med alla som kan ha sett något.  

Förföljde kvinnan
Senaste åldringsbrottet var i söndags. Rånaren förföljde en 86-årig kvinna efter att hon handlat på Konsum i Asarum till hennes trappuppgång på Jasminvägen. Där slet han av hennes halsband och kvinnan fördes till sjukhus med ett blödande sår i huvudet. Hon kunde lämna sjukhuset samma dag.

Jerker Hagman

jerker.hagman@sr.se

Äldrerånen i Asarum

Polisen tror att det är samma rånare.

Lördagen den 14 juli: En 87-årig kvinna är ute och promenerar med hjälp av sin rollator på Frälsegårdsvägen. Strax innan lunchtid blir hon rånad på sitt halsband och sin plånbok av en ung man på cykel.

Måndagen den 23 juli: Vid församlingshemmet på Prästgårdsallén strax efter lunchtid blir en 84-årig kvinna rånad på sitt halshand. Hon faller till marken och blir skadad.

Söndagen den 5 augusti: Klockan tolv på dagen blir en 86-årig kvinna rånad i sin trappuppgång. Innan rånaren förföljde henne från Konsum hade han varit utanför butiken, druckit öl och tiggt pengar. Han hade en blålila t-shirt, mössa och åkte cykel. Han är mellan 15 och 20 år gammal och 160 till 170 cm lång.

Källa: Polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".