Bodil Svensson, chef för extern service på Blekingepolisen, med några av sakerna som är klara för utlämning till antingen ägaren eller upphittaren. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Karlskrona

Emaljöga och tandprotes på hittegodsavdelningen

Sommartid fylls det på hos polisens hittegodsavdelningar. Vi tappar nämligen bort fler grejer på sommaren än vad vi gör vintertid och några av de ovanligare godsen är ett emaljöga och en tandprotes.

Mest är det mobiltelefoner, plånböcker och nycklar som kommer in till polisens hittegodsavdelning, saker som är lätta att tappa bort när man har dem i fickan eller handen. Även cyklar får ofta även fötter och kommer bort. Och så finns det de där riktigt udda grejerna som har blivit upphittade: 

Tandprotes och emaljöga
– Det ovanligaste vi fått in är en tandprotes och ett emaljöga. Men också saker som legat någonstans väldigt länge innan någon hittar det, så det kommer tillrätta efter 10-15 år, säger Bodil Svensson, chef på hittegodsavdelningen på Polisen i Karlskrona.

Evenemang och turister
Och sommaren innebär alltså högsäsong för hittegodsavdelningen.

– Vi är mer rörliga nu på sommaren och det finns mer turister här. Det är även mer evenemang där fler människor är ute och rör sig och tappar saker, säger Bodil Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".