1 av 2
Alexander Andersen delar ut kaffe och bullar till campbesökarna och ska själv delta i konferensen. Foto: Kristoffer Hjälmberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Björn Sennbrink från Örebro och Ola Berg från Göteborg är två av besökarna på årets Sweden Social Web Camp på Tjärö. Foto: Kristoffer Hjälmberg/Sveriges Radio.
Tjärö

Lägerdeltagare: "Vi löser världsproblem i helgen"

I helgen samlas över 400 personer och har läger på Tjärö. Där diskuteras internets framtid, sociala medier och så löses ett och annat problem...
– Förra året satt vi runt lägerleden och löste världsproblem, säger Alexander Andersen.

Swedish Social Web Camp, SSWC, är speciellt på så sätt att det inte finns något färdigt schema utan deltagarna sätter själva agendan.

– Jag förväntar mig många bra samtal med folk som är intresserade av samma sak som mig själv. Det roliga är att det är så många olika sorters människor på plats så man får olika perspektiv på samma sak, säger besökaren Ola Berg från Göteborg.

För Björn Sennbrink från Örebro är det första gången på lägret.

– Det ska bli roligt att träffa folk som man snackar med digitalt och se hur de är i verkliga livet. Det blir lite mer normala diskussioner och inte så korthugget som på twitter där man bara får plats med 140 tecken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista