Blekinge

Betalwebben fortsätter trots tapp

"Det har varit en stor utmaning"
1:04 min

Lokaltidningarnas gemensamma webbsida har tappat tio procent av sina besökare sedan man införde betaltjänst i maj förra året.
– Det är är inte bra men väntat, säger Peter Sigfridsson, ansvarig för digitala medier inom Gota Media.
Trots tillbakagången planerar koncernen att införa betaltjänster på fler tidningarna.

– Vi kommer att införa betalmodell på alla våra tidningar inom Gota koncernen, men det är inte säkert att det blir precis den här modellen. Ingen i branschen sitter med facit i hand eller har gjort succé. Inte ens Aftonbladet, säger Peter Sigfridsson.

Underskattade skillnader
En av utmaningarna med att införa betaltjänst på tidningarnas webb var att man underskattade skillnaden mellan de tidningar som skulle samarbeta. Något som har lett till en del problem. Dessutom har tekniken strulat. Men nu börjar man komma tillrätta med problemen, säger Peter Sigfridsson.

Inga glada miner
Prognosen var att tidningarnas webb skulle tappa tio till femton procent av läsarna på sajten och de hade också väntat sig att många skulle bli irriterade över att helt plötsligt få börja betala för det som tidigare var gratis.

– Vi visste att det här inte skulle tas emot med glada miner av dem som under femton år använt vår sajt gratis, säger Peter Sigfridsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".