En av de nya bussarna i det nya trafiknätet i Ronneby. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Ronneby

Ris och ros för ny stadstrafik i Ronneby

Blekingetrafiken: ”Vi skapar en ny och bättre trafiksituation”
1:07 min

I dag var det premiär för en helt ny stadsbusstrafik i Ronneby och nymodigheten mottogs med blandade känslor av resenärerna.

Blekingetrafiken har ritat om kollektivtrafiken i kommunen för att öka tillängligheten för resenärerna.

Nya nummer, förändrade linjesträckningar och på vissa sträckor tätare turer. Det är några av de nyheter som ryms i den nya stadsbusstrafiken som Blekingetrafiken lanserade i Ronneby idag.

Olika reaktioner
Resenärerna, som under många år vant sig vid hur bussarna går i Ronneby, fick idag en utmaning att hitta rätt nummer, rätt linje och rätt buss.

– Det är ju rätt så bra, men det tar nog ett tag innan man greppar allt nytt, säger bussresenären Ingmar Kruse från Ronneby.

Stor satsning
Blekingetrafiken har förstärkt vissa linjer, plockat in fler turer till Kallinge och gjort en hel del andra förändringar.

– Allting är nytt i början, men vi tror på det här. Vi skapar genom den här omläggningen en riktigt bra trafikstruktur i Ronneby, säger Anna Claesson, marknadschef på Blekingetrafiken.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Frank Luthardt
frank.luthardt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".