1 av 2
Snart fylls logementen med 40-talet ungdomar från hela landet. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio.
2 av 2
Per-Ola Johansson, biträdande chef på Sjöstridsskolan. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio.
Karlskrona

Victoria hämtar bröllopspresent i Karlskrona

Militärövning i miniatyr
1:33 min

Kronprinsessan besöker i nästa vecka Karlskrona för att titta närmare på en ovanlig bröllopsgåva. Försvaret gav nämligen ett ungdomsläger för utvecklingsstörda ungdomar i present till kronprinsessparet.

40 utvecklingsstörda ungdomar från hela landet får göra en militärövning i miniatyr, det är försvarets bröllopsgåva till kronprinsessparet. Lägret genomförs på Sjöstridsskolan i Karlskrona.

Per-Ola Johansson, biträdande chef på Sjöstridsskolan, är stolt över att ha fått uppdraget att genomföra försvarets bröllopsgåva till kronprinsessparet.

Och vad ger man till ett nyblivet par som ska bosätta sig i ett slott och redan har allt som behövs och mycket därtill?

Jo, en upplevelse, resonerade försvaret, och det har resulterat i att 40 utvecklingsstörda ungdomar mellan 17 och 22 år från hela landet, och Blekinge, får uppleva en militärövning i miniatyr nästa helg.

Det står nu också klart att kronprinsessparet besöker försvarets läger för utvecklingsstörda ungdomar i Karlskrona nästa vecka. Det bekräftar hovets biträdande informationschef Annika Sönnerberg.

Carina Melin
carina.melin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".