Anna Johansson och Anna Neij flyger till Stockholm för tjejmilen. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
Blekinge

Ett flygplan fullt med tjejer som springer Tjejmilen

Om exakt en vecka fylls ett helt flygplan med 50 Blekingetjejer som ska upp till Stockholm och springa Tjejmilen.

– Det är en gammal dröm som går i uppfyllelse, säger arrangören Anna Johansson.

Inte nog med att de ska bo på hotell, äta middag och hitta på andra aktiviteter tillsammans, de har dessutom haft gemensamma träningspass och föreläsningar under våren och sommaren.

– Det är härligt att göra saker ihop med andra och motion är ju aldrig fel, säger Anna Neij som är en av deltagarna som åker upp till Stockholm.

Den som står bakom hela arrangemanget är friskvårdsterapeuten och personlige tränaren Anna Johansson och det är även hon som hållt i de gemensamma träningspassen och föreläsningarna.

– Vi har bland annat haft ett tillfälle som handlade om att våga vässa sina mål och våga prioritera sin egen tid. Jag vill ge bra redskap på hur man tränar på egen hand och vill visa att alla kan förbättra sina tider om de bara vill, säger Anna Johansson.

Klockan 9.55 på fredag går flyget från Kallinge och redan nu finns funderingar på att göra ett liknande evenemang nästa år.

– Jag tror det blir två flygplan nästa år, säger Anna Neij glatt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".