Idag fyller Eva Bergdahl, som emigrerade till Thailand för snart ett år sedan, 97 år. Foto: Privat.
Cha Am

Eva Bergdahl blir 97 och väntar på storvinst

Eva Bergdahl: ”Allt hon spådde har slagit in”
6:53 min

Idag fyller världens äldsta bloggare ett år äldre, 97. Men Eva Bergdahl som flyttade till Thailand från Karskrona för snart ett år sedan, tar det med ro. Och så väntar hon på en storvinst hon vet ska komma. 

Det är en glad och pigg Eva Bergdahl som svarar i telefonen på 97-årsdagen hemma i Cha Am i Thailand när P4 Blekinges morgonprogram ringer upp. Hörseln är det visserligen lite sisådär med men...

– Har man bara hälsan så går det, säger hon.

Ingen önskelista
Födelsedagen firas med tårta, blommor, elefantbesök och svenska gäster. Önskat sig något har hon inte, hon tycker att hon har vad hon behöver.

– Jag saknar ingenting här för de köper saker till mig och ekiperar upp mig så jag är fin som sjutton.

Ska köpa lotter
Och så väntar hon på att vinna mycket pengar, för det har en sierska en gång berättat för henne att hon ska.

– Köp en lott sa hon, så vinner du mycket pengar, men du får ingen glädje av det för du dör, berättar Eva lätt skrockandes.

Det var många år sedan som Eva besökte sierskan som berättade om vinsten. Och Eva menar att allt annat sierskan sa har slagit in.

Spådomarna har slagit in
– Jag skulle gifta mig med en man med tre remmar i mössan, och det hade ju lokförare på den tiden. Och jag skulle få två pojkar och det har jag fått. Nu hoppas jag bara på högsta vinsten.

Men vi hoppas såklart att Eva får leva många år till, oavsett om hon vinner högsta vinsten eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".