1 av 2
I finalen bytte Vapenbröder den lilla scenen i Karlskrona mot Lisebergs stora scen. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
2 av 2
Christer Björkman gillade Vapenbröders framträdande. Arkivfoto.
Karlskrona

Christer Björkman vill ge Vapenbröder en chans

"Vi håller koll på dem i juryrummet"
0:27 min

Trots att Karlskronabandet Vapenbröder blev snuvade på segern i Svensktoppen nästa, öppnar melodifestivalgeneralen Christer Björkman för en möjlighet för bandet att ändå delta i melodifestivalen. Nu uppmanar han Vapenbröder att skicka in ett bidrag.

Vinnaren i Svensktoppen nästa får förutom en utmanarchans till Svensktoppen alltså även delta i nästa års melodifestival – och det var just den åtråvärda biljetten som gick till Terese Fredenwall. Vapenbröder kom tvåa, men det innebär inte några stängda dörrar, menar Christer Björkman.

– Jag hoppas verkligen att Vapenbröder blir lite taggade av att de var så nära. Kan man skriva en så här bra låt så kan man skriva fler, säger han.  Och schlagergurun erkänner att han blev charmad av Vapenbröder.

– Ja, jag hoppas att de skickar in en bra låt, så ska vi allt hålla koll på dem när vi kommer till juryrummet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".