Imorgon flyttar Angelica Bengtsson från Karlskrona och tränaren Miro Zalar. Foto: Christine Olsson/Scanpix
Karlskrona

Väskan är packad, nu flyttar Angelica

Angelica Bengtsson: ”Nervöst att flytta”
7:04 min

Stavhopparen Angelica Bengtsson flyttar från Karlskrona till Frankrike imorgon. Hon är förväntansfull och nervös inför sitt nya äventyr, även om språket är svårt. Och målet med flytten? Att få träna mer stavhopp.  

Imorgon flyttar Angelica Bengtsson från Karlskrona och tränaren Miro Zalar. Hon ska bo i Clermont Ferrand i Frankrike och tränas av Damien Inocencio.

– Det är pirrigt. Språket känns svårast. Jag lär mig det i skolan, jag har läst det i både högstadiet och gymnasiet, men jag har glömt en massa. Lite grammatik kan jag, men det är svårt, säger Bengtsson till Radiosporten.

Tar nästa steg
Angelica Bengtsson har utnämnts till Årets stjärnskott i Europa, som första svensk någonsin. Men stavhopparen som vunnit allt som går att vinna som junior vill ta nästa steg. Det började med att hon bytte tränare från sin pappa till Miro Zalar. Nu byter hon igen – och flyttar utomlands.

Hon är nervös inför att träffa sin nya franska tränare, framför allt eftersom hon inte hoppat så högt den här hösten.

– Jag är nervös över att jag inte känner mig i bra hoppform. Jag har tränat mer styrka nu än vad jag gjort tidigare.

Tränare med meriter
Det är en tränare med tid, men också rutin och meriter som Angelica Bengtsson flyttar till.

– Jag vill lära mig att hoppa högre helt enkelt. Jag hoppas verkligen att det är en bra tränare. Jag vill träna mer stavhopp och mindre styrka.

Bengtsson har först svårt att komma på något som hon kommer sakna med Sverige.

– Min pojkvän är i USA... Det är synd att jag inte kommer kunna träffa min familj. Jag kommer bo i Frankrike till mars i varje fall. Sedan till sommaren kommer jag hem.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".