Förvånad över kritiken mot de korta parkeringstiderna. Foto: Andrea Jilder / Sveriges Radio
Karlskrona

Sverigedemokrat förvånad över p-kritiken

Både butiksägare och besökare kritiserar den två timmar långa parkeringen i röd zon. Alldels för kort, menar majoriteten som vill ha minst dubbelt så lång parkeringstid.
– De tycker nog tanken är god ändå, säger Ola Svensson (SD) som drev igenom beslutet.

Den två timmar långa parkeringstiden i den mest centrala, röda zonen, får helt klart tummen ned i två enkäter som Centrumföreningen i Karlskrona genomfört.

Sju av tio tycker att det är för stressigt att hinna med alla ärenden på två timmar.

"Tanken är god"
– Det hade jag inte trott. Att de är missnöjda är ett tecken på att de tycker att tanken är god, men att två timmar är för kort tid, säger Ola Svensson, gruppledare för Sverigedemokraterna i fullmäktige.

Det var hans parti som halverade parkeringstiden i röd zon från fyra till två timmar. Halveringen var en av förändringarna som partiet krävde för att som vågmästarparti rösta igenom parkeringspaketet.

"Lättare höja än sänka"
– Dels blir det bättre rotation på bilarna på Stortorget, säger Ola Svensson.

– Dessutom är det lättare att lägga på en eller två timmar än att sänka. Det är svårare att gå uppåt än nedåt i tid, säger han.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".