Camilla Brunsberg (M) öppnar för en förändring. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio.
Karlskrona

Brunsberg (M): "Allt blir inte alltid hundra"

1:32 min

Parkeringsreglerna i centrala Karlskrona kan efter bara ett halvår göras om. Efter kritiken från både besökare och butiksägare öppnar nu det kommunalrådet Camilla Brunsberg (M) för att ändra i reglerna.
– Vi måste vidta åtgärder, säger Camilla Brunsberg.

Ja, Karlskronaborna är missnöjda med de nya parkeringsreglerna. Både de som ska handla inne i stan och butiksägarna. Det visar Centrumföreningens två enkäter.

Butikerna har fått färre besökare och Karlskronaborna säger också att de inte åker in till stan lika ofta.

Dessutom får den två timmar långa parkeringstiden i den mest centrala, röda zonen, kritik för att vara för kort. Det blir helt enkelt för stressigt att hinna med alla ärenden på två timmar.

Från början skulle det vara en gräns på fyra timmar i röd zon. Men på fullmäktige krävde plötsligt Sverigedemokraterna en halvering av tiden för att rösta igenom förslaget.

Moderaterna och övriga partier i Femklövern gick med på förändringen som nu får kritik.

– Ångrar jag mig? Hellre att man genomför något och sen får rätta till detaljer än att inte göra något alls, säger Camilla Brunsberg.

Om ett par veckor får politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott läsa Centrumföreningens enkäter i detalj. Camilla Brunsberg menar att trots kritiken i enkäterna så var det rätt att införa parkeringsreglerna.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista