Kitty Ekman Ehn ska försöka sätta press på delegaterna när det gäller att fylla FN:s gröna klimatfond med pengar. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Karlskrona

Karlskronatjej ska lära FN-delegater om miljön

"Delegaterna ska få lära sig om vilka beslut de borde fatta"
0:36 min

För andra året i rad ska 20-åriga Kitty Ekman Ehn från Karlskrona åka på internationellt klimattoppmöte, den här gången till Doha i Qatar på arabiska halvön. Förra gången ordnade hon platsen själv men i år företräder hon Grön ungdom och Fältbiologerna.

Kitty Ekman Ehn är bland annat involverad i ett uppdrag som innebär att hon ska sätta press på delegaterna när det gäller att fylla FN:s gröna klimatfond med pengar.

– Vi har en kampanj som heter Climate Hero, Klimathjälten. Vi kommer att illustrera en barnbok med konkreta tips och åtgärder för hur man kan fylla den här klimatfonden med pengar, säger hon.

Boken ska de ge till alla delegater på plats.

– Så att de kan lära sig lite om vilka beslut de borde fatta.

Tror du att de kommer läsa den?

– Självklart. Den är så enkel att en femåring skulle kunna läsa den, och vi kommer att få delegaterna att läsa den, säger Kitty Ekman Ehn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".