Karlskrona

Förlust för KHK

Det blev återigen förlust för Karlskrona HK när laget mötte IK Oskarshamn borta. Matchen slutade 3-1. KHK:s back Mikael Aaro tyckte det var svårt att säga vad det var som fällde avgörandet i matchen.

Det blev en match som styrdes av Oskarshamn men där det dröjde till slutminuterna innan avgörandet kom och det blev hemmaseger med 3-1.

Oskarshamn dominerade  under första perioden mot Karlskrona. Men spelövertaget resulterade bara i ett mål.

KHK skapade ett par vassa målchanser men då visade nye hemmamålvakten Patrik Galbraith elitserieklass. Han är inlånad under tre matcher från Frölunda.

I den andra perioden som blev mållös jämnade spelet ut sig och både Patrik Galbraith i hemmakassen och KHK:s Timo Leinonen visade upp bra målvaktspel samtidigt som inget av lagen visade den rätta skärpan i avsluten.

Avgörandet

Sista perioden blev spännande och skiftande. Victor Löfstedt pricksköt 2-0 efter drygt sex minuter men gästerna bjöds in i matchen efter två hemmautvisningar och mål i spel 5-3 med drygt 10 minuter kvar att spela.

Karlskrona lyckades inte forcera in kvitteringen utan Oskarshamn var närmare 3-1 och det kom genom Evan McGrath när Timo Leinonen lämnat buren.

Trots segern ligger IK Oskarshamn kvar på tionde plats men är nu bara två poäng efter Troja/Ljungby och Malmö på de två sista playoffplatserna.

Skott: 23-26 (9-9, 8-11, 6-6).

Utv, Oskarshamn: 6x2. Karlskrona: 6x2.

Domare: Johan Häll, Stockholm.

Publik: 2 032.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista