Richard Jomshof. Photo: Annika af Klercker / SvD / SCANPIX
Karlskrona

Jomshof Sverigedemokraternas nya toppolitiker

Sverigedemokraten Richard Jomshof från Karlskrona blir partiets nya rättspolitiske talesman. När han nu tar över som partiets rättspolitiske talesman är det förebyggande arbete och fokus på brottsoffer som ligger högst upp på agendan.

Det var tidigare idag som partiledaren Jimmie Åkesson utsåg Richard Jomshof till att efterträda Kent Ekeroth som hoppat av efter den omdiskuterade filmen som Expressen publicerat.

Richard Jomshof säger att det var omtumlande och oväntat. Det är oklart om han fortfarande har möjlighet att sitta kvar i kommunfullmäktige i Karlskrona.

Sven-Olof Sällström blir partiets ekonomisk-politiske talesman efter Erik Almqvist, som fick gå i svallvågorna av den uppmärksammade filmen från ett bråk i Stockholm 2010.

Richard Jomshof har en bakgrund som gymnasielärare. Han är ansvarig utgivare för SD-kuriren.

På frågan om hur han ser på filmen så säger han att han blev ytterst förvånad och att han knappt trodde att det var riktigt sant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista