1 av 4
Några av de många kvaddade cyklarna på Älgbacken. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
2 av 4
Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
3 av 4
Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
4 av 4
Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Ronneby

Cykelmassakern på Älgbacken

1:29 min

Under en lång tid har det pågått vad som kan liknas vid en cykelmassaker på bostadsområdet Älgbacken i Ronneby. Söndersparkade och slaktade cyklar står huller om buller i många av cykelställen.

Man behöver inte gå många steg på Älgbacken innan man hittar det första cykelvraket. Ihopbuntade ligger vad man nog får säga är tre och en halv cykel och bara några meter bort ligger nästa offer med hjul som mer liknar siffran åtta än noll.

Enligt Anna Carlbrant som själv bor i området har skadegörelsen pågått under flera år, men andra boende har sagt till henne att det blivit värre den senaste tiden.

Och söndersparkade cyklar, ja det hör väl inte till det högst prioriterade brotten hos polisen.

– Jag har pratat med en del som polisanmält, men de får veta att utredningen läggs ner, berättar Anna Carlbrant

Även inne i de gemensamma förråden har cyklarna fått ta stryk, men här har Anna som också är ledamot för Ronnebypartiet i kommunfullmäktige ställt en fråga till det kommunala bostadsbolaget om man inte skulle kunna sätta upp övervakningskameror? Men hon tror väl inte helhjärtat på den idén.

– Jag tror det blir svårt, men jag vill i alla fall väcka tanken.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista