ISHOCKEY

Ny tung förlust för KHK

Henrik Höglund, KHK: "De straffar oss direkt"
2:06 min

Det blev en ny tung förlust, med siffrorna 2-6, för Karlskrona HK i hockeyallsvenskan. KHK rasade i den sista perioden och tappade 2-2 till 2-6. KHK ligger sist i tabellen med tolv poäng.

Karlskrona HK spelade stundtals bra i den första perioden och pressade ett svagt Karlskoga som hade svårt att få sitt spel att fungera.

Efter dryga tio minuter in i den första perioden skjuter Henrik Höglund in 1-0 i powerplay. Sedan kommer Karlskoga tillbaka och kvitterar till 1-1 med tre minuter kvar av den första perioden.

Den andra perioden chockstartas av Karlskoga som gör 1-2 efter bara en halvminut. Det blev ett svårt läge för KHK då Karlskoga började vakna till och hade chanser till 1-3.

Men istället kommer KHK tillbaka och kvitterar genom Jesper Jensen som styr in 2-2.

I den tredje perioden rasar det för Karlskrona. Först 2-3 i numerärt underläge och minuterna senare 2-4 efter slarv i egen zon under ett numerärt överläge.

Matchen slutar till slut 2-6 och Karlskrona har det fortsatt tungt som nykomlingar i hockeyallsvenskan.

Nyförvärvet från Modo, Erik Nyström, gjorde ikväll sin första match för klubben.

Och i Blekingederbyt i hockeyns division 1 slog Mörrum Olofström med 3-4. Kallinge Ronneby IF slog Helsingborg med 3-2.

Björn Karlsson
bjorn.h.karlsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".