Foto: Patric Söderström / SCANPIX
Allsvenskan

Kabir lämnar Mjällby för Häcken

0:50 min

Nu är det klart att Moestafa El Kabir lämnar Mjällby för spel i Häcken kommande säsong. 

– Vi är jätteglada för Moestafas skull och tackar samtidigt för allt han gjort för Mjällby, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

Det har ryktats ett tag men idag presenterades Moestafa El Kabir officiellt som ny spelare i Häcken.

Vill spela offensivt

Flera klubbar har visat intresse för Moestafa El Kabir men det var hoppet om att få spela offensiv fotboll som fick honom att välja Häcken.

– De har spelat bra fotboll med mycket anfallspel, som jag tycker passar mig bra som fotbollspelare, säger Moestafa El Kabir.

Ta över efter skyttekung

Moestafa El Kabir tar nu över efter göteborgslagets skyttekung Waris Majeed. Men han känner ingen press av det.

– Nä, han är en bra spelare och har gjort det bra. Nu är det upp till mig att visa hur bra jag är som fotbollspelare och hjälpa Häcken lika bra som han gjorde, säger han.

Moestafa El Kabir menar första intrycket av Häckens anläggningar har varit bra.

– Jag är faktiskt ganska imponerat av hur det ser ut, det är lite annorlunda än Mjällby. Jag har fått ett riktigt bra intryck hittills och hoppas att det bara blir bättre, säger Moestafa El Kabir

"Tappar jättebra spelare"
Den 24-årige anfallaren gjorde 16 mål för Mjällby under säsongerna 2010-2012 och har förutom spel i Mjällby även spelat för den italienska serie A-klubben Cagliari en period, innan han återvände till Mjällby i somras.

– Vi tappar en jättebra fotbollsspelare. Det är en bra affär för oss sett till förhållandena, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

Moestafa El Kabir hade ett utgående kontrakt och har varit skadad under hösten.

Väntar på ny tränare
För Mjällbys del står det stilla när det gäller värvningarna. Klubben vill först göra klart vem eller vilka som ska träna laget under nästa säsong.

– Det kan blir klart idag eller imorgon eller längre fram. Vi har fem spelare med utgående kontrakt och jag har haft en dialog med dem. Men vi tar inga beslut innan det är klart med tränare, säger sportchef Thomas Andersson-Borstam som inte är orolig att mista någon på grund av att klubbens beslut drar ut på tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista