Oppositionsrådet i landstinget Alexander Wendt (M) säger att han till 100 procent har väljarna med sig i den politik Moderaterna bedriver. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio
Blekinge

Moderat tagen på sängen av kritik

1:38 min

Nyheten att Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna i landstinget går till val utan Moderaterna nästa gång tog oppositionsrådet Alexander Wendt (M) på sängen.

– Det är du som berättar det, jag har inte hört det från dem, säger Alexander Wendt.

Allianskamraterna säger att Moderaternas agerande i landstinget beskrivs som oseriös.

Och Alexander Wendts försvar är att han till 100 procent har väljarna med sig i den politik Moderaterna bedriver i landstinget.

Annan åsikt
I somras genomförde de till exempel en kampanj där de talade med hundratals sympatisörer om hur vården kunde bli bättre.

– Vi vet att våra väljare har en annan åsikt säger, Alexander Wendt.

Och han försvarar både det kritiserade beslutet att lägga ut Blekingesjukhuset i Karlshamn på entrepenad och att rösta nej till nattstängning av akuten i Kalrshamn.

Ta och ge
Alexander Wendt menar att det handlar om att ge och ta och om nu de forna allianspartierna vill bjuda upp andra till dans än Moderaterna, så måste de ändå kompromissa, säger han.

– Det handlar om att ta och ge, säger han.

Carina Melin
carina.melin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista