1 av 3
Pac-man och Mega Man hos Milou. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
2 av 3
Körsbäret på Sigma Kudos fönster. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
3 av 3
Tony Johansson och Robert Hermansson från Sigma Kudos utmanar Sebastian Carlson och Christian Rosberg från Milou. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Före sex

Post it-kreativiteten sprider sig

Det började med en Pac-man-gubbe i ett fönster i centrala Karlskrona. Det var anställda på företaget Milou som ville ha en trivsammare omgivning och tog till post it-lappar istället för gardiner.

Företaget på andra sidan gatukorsningen, Sigma Kudos, hängde på.

– Vi såg att Milou gick före med sin pac-man-figur, så vi ville ju inte vara sämre, säger Robert Hermansson från Sigma Kudos.

Han förklarar att svaret, i form av ett körsbär, först var tänkt som en hyllning för att visa att man uppskattade Pac-man-figuren. Sedan utvecklades det hela till en utmaning.

Numera pryder också en stor blå Mega man-gubbe det ena företagets förnster. Till de svarta ögonen och munnen har man dock fuskat en aning.

– Vi har letat mycket efter svarta post it-lappar, men inte hittat några. Så vi har faktiskt målat dem. Det är lite fusk, säger Sebastian Carlson från Milou.

Nu smids nya planer på hur man överträffar Mega man.

Frågan är om de lyckas locka med sig de övriga företagen i närheten.

Vad tycker du, blir du inspirerad till att pryda fönstren med färgglada lappar? Kommentera gärna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".