Chris Butler ser fram emot utmaningen i KHK. Foto: Stefan Andersson/Paraply produktion
Karlskrona

"Fansen bidrar med en entusiasm som skiljer sig från NHL"

1:40 min

Den lockoutade NHL-spelaren Chris Butler ska rädda Karlskrona hockeyklubb från nedflyttning. Det hoppas både klubben och näringslivet som investerat i spelaren.

En stark back med offensiva kvalitéer, så beskrives KKH:s nyförvärv. Chris Butler som kom direkt från flygplatsen, var trött och har aldrig satt sin fot i Karlskrona.

– Jag ser fram emot ett nytt kapitel i min hockeykarriär. Det är kanske ett oväntat kapitel, men verkar vara en bra stad som jag kommit till, säger NHL-spelaren.

Möta fansen
NHL-stjärnan hade kanske inte väntat sig att spela vintern i ett allsvenskt bottenlag. Men trots allt ser han fram emot utmaningen. Att spela kreativ europeisk ishockey och att möta de blekingska fansen.

– Fansen verkar bidra med en entusiasm som skiljer sig från NHL , säger han

Okänd summa 
Den okända summa pengar som nyförvärvet kostat kommer från näringslivet, som tror att Chris Butler kan vara med och rädda klubben från nedflyttning. Samtidigt är det konkurrens mellan lagets tre utomeuropeiska spelare – bara två kommer att få spela.

Den hårda pressen verkar inte bekomma amerikanen.

– Jag ska göra mitt bästa och kommer att göra allt som de ber mig om, säger Chris Butler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista