Karlshamn

Johan Schuster får årets musikexportpris

Johan "Shellback" Schuster från Karlshamn får regeringens musikexportpris 2012.
Och enligt den amerikanska musiktidningen, Billboard, är Schuster världens just nu hetaste musikproducent.
– Nu är nog morsan och farsan glada att de lät mig gå loss på trummorna i 15 år, säger Johan "Shellback" Schuster.

Idag delade handelsminister Ewa Björling ut regeringens musikexportpris för 2012. Vinnare blev producenten Johan "Shellback" Schuster från Karlshamn.

– Intresset för svensk musik och den betydelse som svenska musikframgångar har på den internationella arenan går inte att underskatta, säger handelsminister Ewa Björling.

Arkitekt bakom världshit
Johan "Shellback" Schuster är både låtskrivare och producent. 2011 slog han igenom stort som medkompositör och medproducent till Maroon 5:s världshit Moves like Jagger som Christina Aguilera också sjöng på.

Låten toppade listorna i 21 länder. Efter det har Johan Schuster arbetat med Pink, Taylor Swift, One Direction och Sean Paul.

"Bidrar till nyfikenhet"
I regeringens motivering står bland annat att "Johan Shellback Schuster har på kort tid etablerat sig i det internationella toppskiktet"

– Det är därför särskilt glädjande att idag få dela ut Regeringens musikexportpris till musikskapare som bidrar till att öka både kännedomen och nyfikenheten på Sverige i utlandet, säger hon.

Tacksam tanke till familjen
I en kommentar i ett pressmeddelande går pristagarens tankar till pojkrummet och familjen hemma i Karlshamn.

– Det känns overkligt att få ta emot regeringens musikexportpris. Nu är nog morsan och farsan glada över att de lät mig gå loss på mitt trumset i pojkrummet i 15 år, säger Johan "Shellback" Schuster.

Övriga nominerade var Loreen, First Aid Kit, Anders Hillborg och Swedish House Mafia.