Cypern

Mjällby vann klart mot Hammarby

4:36 min

Mjällby vann sin tredje raka träningmatch när laget besegrade Hammarby på Cypern med 3-0. Vid sidan av det gröna gräset stod tränare Anders Torstensson och var väldigt nöjd.

Trots att det dröjde till i slutet av första halvlek innan Mjällby kunde ta ledningen via Marcus Pode var det ingen tvekan om vilket lag som var bäst.

Avgörande räddningar
Strax efter ledningsmålet var Mjällby illa ute men en för dagen mycket bra Mattias Asper i målet kunde tippa bollen i ribban och sedan rädda ännu ett skott på nära håll. Det blev fler avgörande räddningar under matchen.

– De kom igenom några fler gånger än vi hoppats på. Det är lite mer än för att vi ska få godkänt. I slutet på första och i andra halvlek kunde vi kontrollera matchen på ett bra sätt, säger Mattias Asper.

"Gör det bra"
En kvart in i andra halvlek blev Haris Radetinac fälld i straffområdet och satte själv säkert straffen och gjorde 2-0.

Med bara minuter kvar gjorde inhoppande anfallaren Robin Strömberg 3-0 efter att mittbacken Gbenga Arokoyo gav sig ut på en fin resa längs högerkanten och slog ett inlägg.

– Jag är väldigt nöjd med den här segern. Vi gör det på ett bra sätt och fortsätter spela någorlunda stabilt även om vi släpper till några lägen idag. Dessutom kryddar vi det med trevlig offensiv fotboll, säger tränare Anders Torstensson.

Mjällby har bara förlorat en av sju träningsmatcher under försäsongen.