Cypern

Mjällbys gyllene ungdomar tar plats

1:29 min

Satsningen på unga spelare har gett resultat för Mjällby och de senaste åren har inte mindre än sju spelare mellan 15-19 år fått ta steget upp till A-laget.  Nu har Mjällby så många egna produkter att sportchefen tror man är i topp i landet.

Truppen av består av tre fjärdedelar spelare som är från Blekinge eller närområdet och sportchef Thomas Andersson-Borstam säger det gör att Mjällby nu tillhör toppen i allsvenskan på den punkten.

– Vi är jättestolta över det. Vi vill att folk ska ska känna att de som springer ut på Strandvallen är hemmagrabbar i stor utsträckning, säger Thomas Andersson-Borstam.

Hoppas på utveckling
Det kryllar verkligen av unga lovande spelare i Mjällby just nu.

Mestadels är det spelare som publiken inte har sett särskilt mycket av hittills men som klubben hoppas ska ta ytterligare steg i sin utveckling nu när de fått chansen att vara med i A-laget.

"Kul ge dem chansen"
Flera av de unga framtidslöftena har tränare Anders Torstensson fått följa på nära håll.

– En del av dem har jag själv fått vara med och träna på fotbollsgymnasiet, Furulundsskolan i Sölvesborg. Vi ska ha lite bättre tålamod med unga spelare i Mjällby än vad de andra elitklubbarna har. Det är kul att ge de här de här killarna chansen och sedan är det upp till dem hur de förvaltar den, säger tränare Anders Torstensson.

I ungdomslandslagen
Under träningsmatcherna hittills har vissa visat upp sig.

Andra har redan kommit riktigt långt. Både målvakten Hampus Strömgren och mittfältaren Andreas Blomqvist som spelar i ungdomslandslagen, P17 och U21

"Utvecklas hela tiden"
Blomqvist fick vi se spela i A-laget redan förra säsongen och ska man tro bland annat Patrik "Bagarn" Rosengrens Twitter är han Mjällbys nästa stora stjärna. Nyligen valde han att förlänga sitt kontrakt med klubben.

– Jag kan inte vara på någon bättre plats just nu. Jag känner att jag utvecklas hela tiden. Jag är jättenöjd, förklarar Andreas Blomqvist sin förlängning.