Mjällby

Mjällbys sportchef skickar en passning till företagen

1:14 min

Efter förra årets mångmiljonförlust för Mjällby måste klubben spara in fem miljoner på sin spelartrupp under 2013. Nu hoppas klubben bland annat på företagen.

Klubben ska spara pengar under året med färre spelare i truppen samtidigt som det gäller att hålla igen på lönerna till både spelare och ledare.

Nyligen värvades Kristian Haynes till Mjällby, men han tyckte inte han drabbades av spartiderna.

– Man vet om att det är ansträngt i klubbarna och att lönenivåerna är blandade. Men jag tycker inte att jag märkte det så tydligt i Mjällby.

"Ett bra pris"
Det är två nya spelare som kommit till Mjällby utifrån, Kristian Haynes och Jasmin Sudic.

När det gäller Sudic så lånar Mjällby honom från Malmö för vad Mjällbys sportchef säger är "ett bra pris".

Mindre trupp
Lovande ungdomar har tagit plats i truppen som också blivit mindre, samtidigt som spelare som kostat lite mer och tränaren Peter Swärdh lämnat klubben och inte längre finns på lönekontot. Här sparar Mjällby en del.

Sportchef Thomas Andersson-Borstam säger att det gäller att vända på varje krona under 2013 och till exempel pussla med om det ska vara flyg eller buss till matcherna.

Hoppas på företagen
Träningslägret på Cypern blev som bekant av tack vare att ett gäng minkfarmare samlade ihop pengar till klubben.

Nu hoppas Mjällby på både mer publik och mer sponsorintäkter under året för att få in mer pengar i kassakistan.

– Till syvende och sist är det alltid näringslivet som sätter ett pris på vad föreningar åstadkommer och vad varumärket är värt. Där hoppas vi verkligen att näringslivet ställer upp för Mjällby så att vi kan ha allsvensk fotboll på Strandvallen framöver, säger sportchef Thomas Andersson-Borstam.

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sverigesradio.se