Cypern

Mjällbyspelaren: "Vi lockade katten på rätt sätt"

1:51 min

Mjällbys Cypernvecka börjar gå mot sitt slut. Daniel Kjellander fångade in Mjällbys två nyförvärv Kristian Haynes och Jasmin Sudic för att sammanfatta veckan.

På torsdag lyfter planet hem för Mjällby AIF och en veckas träningsläger för det allsvenska laget är över.

"Öppna och familjära"
Kristian Haynes säger att veckan har varit väldigt trevlig och framför allt viktig för att han som nykomling ska komma in i gänget.

– Det är alltid lättare att komma in i gänget när man är på träningsläger, säger Haynes och får medhåll från lagets andra nyförvärv, Jasmin Sudic:

– De är öppna och familjära och det har inte varit några problem för mig eller Kristian att komma in i gänget och det hjälper mycket fotbollsmässigt, för vi kan tänka bara på spelet, säger Sudic.

Katter och pariserhjul
Men för att förenkla Haynes, Sudics och klubbens egna talangers ingång i laget har en intensiv inkilning ägt rum. Kristian Heynes berättar att den roligaste inkilningen handlade om ett pariserhjul, medan Jasmin Sudic gillade att jaga katter.

– Det var roligt att fånga katter för det var svårt eftersom de var så rädda. Men jag kom på att vi skulle köpa mjölk och locka den på rätt sätt, säger han.

Bäst på fotbollsspel
Utöver inkilningen har det också blivit underhållning från Robin Cederberg, återhämtning, solbadande, fotbollstennis och träning. Lite tv-spel med fotbollstema har det blivit, och Jasmin Sudic säger sig vara bäst i laget.

– Vi har en Fifaturnering just nu och jag är i semifinal just nu, men det stämmer, jag är bäst, menar han.