Ishockey

Play off-segrar för både Krif och OIK

Kallinge/Ronneby IF drog längsta strået i den första play off 2-matchen hemma mot Huddinge. Det blev seger med 4-3 efter att Krif tappat en 3-1 ledning till 3-3 inför den sista perioden. Segern gör att laget nu är en seger från avancemang till play off 3. Returen spelas borta på lördag.

Allt såg ut att gå Krifs väg efter den första perioden. Ledning med 3-1 efter bland annat två halvtama ingripanden av bortamålvakten Pascal Möller-Larsson. Vincent Scarsella visade vägen för Krif med två mål i den första perioden.

Osäkert
I den andra perioden svängde matchbilden helt. Krif bjöd in Huddinge i matchen efter slarv i egna zonen två gånger om. Huddinge såg riktigt vasst ut mot ett Krif som såg allt mer osäkert ut.

Men i viktiga kvalmatcher gäller det att ta vara på sina chanser och det gjorde Krif. I den tredje periodens mitt bökade Sebastian Magnusson till sig pucken framför motståndarmålet under powerplay och kunde sätta avgörande 4-3.

Det blev seger för Krif, trots blandande prestationer under matchen mot ett Huddinge som saknade en handfull spelare men som kämpade hårt.

På lördag spelas returen i Stockholm. Vinst och det blir avancemang till play off 3. Förlust och det blir en avgörande match på söndag.

OIK vann
Olofströms IK fick också bästa tänkbara start på play off 2. Borta mot Tranås kunde man vinna med 6-2 efter tre mål i powerplay. Olofström spelar hemma på lördag i returen mot Tranås. Vinst där och avancemang till play off 3.

P4 Blekinge direktsänder kvaldramatiken på lördag. Från 14.55 kan du följa matcherna på webben.

Björn Karlsson
bjorn.karlsson@sr.se