Ronneby/Nättraby

Tjuvarna slog till när familjerna låg och sov

Två familjer fick oönskat besök medan de låg och sov med olåsta dörrar natten till måndagen. Hos en av dem stals en bil, hos den andra en väska. 

Hos en familj i norra Ronneby tog sig en eller flera gärningsmän in genom den olåsta dörren och stal en jacka som hängde i hallen. I fickorna på jackan fanns bilnycklar, plånbok och mobiltelefon och strax efter att familjen upptäckt stölden fann de att även bilen var borta. 

Ett par i Nättraby upptäckte att en eller flera tjuvar hade promenerat in i deras hall och tagit med sig en handväska. När de gick ut i trädgården så hittade de innehållet, bland annat ett bankkort, körkort och nycklar, slängda på marken. Väskan hittade de däremot inte.
Den första stölden ska ha skett någon gång mellan klockan 23 och 05 och det andra mellan 02 och 04.30.

Enligt Malin Pärnborn vid Blekingepolisen så är det för tidigt att säga om det finns något samband mellan de båda stölderna. 

– Vi vet för lite ännu. Men det är ovanligt att tjuvar promenerar i så här i olåsta bostäder där folk ligger och sover, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".