Blekinge

3,5 års fängelse för terrordygn med våldtäkt

En 43-årig man från västra Blekinge förde sin flickvän till en ödslig skogsväg där han utsatte henne för en våldtäkt och samtidigt fotograferade övergreppet.

Sedan det uppdagats att flickvännen varit otrogen under parets vistelse i Norge, där de befann sig för att arbeta, utsatte den 43-årige pojkvännen henne för några fruktansvärda dygn av terror. 

Efter att ha tvingat kvinnan att stanna i hans sällskap i fyra dygn - under vilka  han upprepade gånger misshandlade henne med stryptag och slag mot huvudet - stannade mannen plötsligt bilen de åkte i på en enslig skogsväg. 

Våldtogs på motorhuven
Där sa han åt kvinnan att ge honom en kamera som hon hade i sin väska. 43-åringen gav order om att kvinnan skulle ta av sig naken. När hon inte gjorde det slet han sönder hennes kläder. Han tvingade henne att sminka sig och att posera naken, samtidigt som han tog pornografiska bilder på henne.

Efter poseradet lyfte mannen upp kvinnan på bilens motorhuv där han tvingade henne till samlag. Efteråt skulle hon titta upp i kameran. Då tog han ytterligare bilder på henne, skriver tingsrätten i domen.      

Fängelse
Nu döms mannen till fängelse i tre och ett halvt år för misshandel, våldtäkt och olaga hot. Övergreppet skedde i slutet av augusti förra året. 43-åringen ska också betala ett skadestånd på 150 000 kronor till kvinnan som är från Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".