Merdieh Alrobeyi nekades jobb om hon inte tog av slöjan. Foto: Per Kudo/Sveriges Radio.
Ronneby

Hon nekades jobba bland hotellgäster med slöja

"Slöjan är min rättighet"
3:43 min

"Du kan få jobba i kulisserna". Det beskedet möttes Merdieh Alrobeyi av när hon sökte jobb på Ronneby Brunn och inte ville ta av sig sin slöja. Nu stäms hotellet av DO, Diskrimineringsombudsmannen. 

När Merdieh Alrobeyi hade slutat skolan i våras lämnade hon sin CV till ett antal företag i Ronneby. Ett av dem var Ronneby Brunn, dit hon snart kallades på intervju. Mötet med chefen gick bra och Merdieh Alrobeyi kände sig säker på att hon skulle få jobbet. Hon hade ju fått förklarat för sig att de behövde folk under sommaren.

– Då frågade han plötsligt om jag skulle bära min slöja på jobbet. Jag svarade ja och då sa han ”tyvärr, då kan jag inte anställa dig”, berättar hon.

Hotellets regler satte stopp
När Merdieh Alrobeyi frågade varför, fick hon till svar att hotellets regler satte stopp för hennes klädsel. Men hon fick ett annat förslag.

– Han sa att jag kunde få jobba i kulisserna, alltså så att ingen av hotellers gäster skulle se mig.

Men det var Merdieh Alrobeyi inte beredd att göra.

– Jag ville att han skulle förstå mig och acceptera min religion. Jag har rättigheter i det här samhället, säger hon.      

Hindrar kvinnor att söka jobb
Ronneby Brunn stäms nu av Diskrimineringsombudsmannen.

Diskrimineringsmannen skriver i stämningsansökan till Arbetsdomstolen att ett företag inte får sätta upp regler som utestänger någon som av religiösa skäl bär huvudduk, från arbetsmarknaden.

Martin Mörk är chef för Diskrimineringsombudsmannens processenhet:

– Om företag har en klädkod som innebär att man inte får ha huvudduk så betyder ju det att ett stort antal kvinnor sannolikt inte ansöker om jobb eftersom de vet att de inte är välkomna.

Fall i Europadomstolen
Och han berättar fall som drivits till Europadomstolen, bland annat där en kvinna som arbetade på ett flygbolag inte fick bära ett kors om halsen.

– Det här är en fråga som inte bara berör Sverige utan hela Europa och inte bara muslimer utan också om kristna som inte får bära kors kring halsen.

P4 Blekinge har sökt ledningen för hotellet, utan framgång. 

Diskrimineringsgrunder

Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering baserat på:

  • kön, könsidentitet eller könsuttryck
  • etnisk tillhörighet
  • religion eller annan trosuppfattning
  • funktionsnedsättning
  • sexuell läggning  
  • ålder
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".