Låtskivaren Johnny Sanches drömmer om att knipa prisstatyetten med sångfågeln på toppen. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Sölvesborg

Erövrar Europa med schlager

Låtskivaren Johnny Sanches från Sölvesborg är en riktig schlagerräv. Trots att han aldrig tävlat i den svenska Melodifestivalen har han komponerat låtar som tävlat i flera andra länders uttagningar.

Imorgon tävlar Johnny Sanches med att av sina bidrag i den Rumänska motsvarigheten till den svenska Melodifestivalen. Låtskrivaren säger att han är nervös men att han tror på sin låt.

– Han som sjunger låten har många fans. Han har nog telefonrösterna på sin sida. Men frågan är hur juryn kommer att rösta, säger han.

Totalt har Johnny Sanches tävlat med sex bidrag i år, i till exempel Lettland, Moldavien och Ungern. Tidigare år har han haft låtar med i bland annat Danmark, Portugal och Island. Men i den svenska uttagningen har han aldrig varit representerad.

– Det har varit väldigt nära men det är bara att fortsätta att skicka in bidrag, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".