Jasmin Sudic ligger på rygg och Kristian Haynes strechar stående bakom. Foto:Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
Mjällby AIF

Sudic: "Det känns hur stabilt som helst"

Sudic: "Skadorna satte stopp - men det var ett tillfälligt stopp"
5:28 min

Jasmin Sudic, med ett SM-guld med Malmö FF och U21-landslagsmeriter i bagaget, har landat hos Mjällby. Han berättar om hur han trivs, om sina skador och om backkollegan Gbenga Arokoyo.

Jasmin Sudic är en av Mjällbys nya spelare för säsongen. Han är inlånad från Malmö FF och har kontrakt för ett år. När Mjällby visade intresse för honom, säger han att det var besvarat.

– När jag hörde att de var intresserade av mig så var jag sugen på att hoppa på, säger Jasmin Sudic.

– Det är en väldigt bra förening, en familjär klubb och att komma in i gänget var lätt, de är sköna grabbar. Det hade varit roligt om fler fått testa hur det känns att komma in i det här laget, säger han.

Framgångsrikt försvarsspel
Jasmin Sudic har spelat en stor roll i Mjällbys fina försäsong. Tillsammans med backkollegan Gbenga Arokoyo har han gjort laget stabilt i det defensiva spelet. Enligt Sudic handlar framgångarna om att han och Arokoyo lärt känna varandra snabbt.

– När jag kom till Mjällby så kände jag direkt att vi behövde lära känna varandra, så jag snackade med Gbenga. Vi lärde känna varandra och varandras spelstil. Vi trivs väldigt bra ihop, vi vinner matcher så det är perfekt.

Det ser ut som om du och backkollegan Gbenga Arokoyo har hittat varandra?

– Om ni utifrån ser det så, så känner vi också det. Det känns hur stabilt som helst. Jag hoppas verkligen att vi kan ta med oss det här in i Allsvenskan.

Jasmin Sudic tog en ordinarie plats i MFF redan 2009, men fick de två kommande åren till största delen förstörda på grund av en skada. Men det hindrade honom inte att vara delaktig i Malmö FF:s SM-guld 2010.

– Jag spelade bara de första sex matcherna, men jag känner ändå att jag var med och la en grund för laget. Jag var delaktig även om min skada kom i vägen för mig, berättar han.

Skulle bli polis
Valet att bli professionell fotbollspelare var inte självklar för Jasmin Sudic. Istället skulle han bli polis, men när han presterade bra mot Brommapojkarna så kände han att han kanske hade en chans på något större.

– När jag spelade med FC Malmö och vi deltog i turneringar var vi ofta i final och mötte Brommapojkarna. Då kände jag att jag kanske kunde bli något eftersom vi spelade mot BP som är ett väldigt bra ungdomslag, vi var i finaler och ibland vann vi. Då hände jag att jag nog kunde gå längre än så, säger Sudic.

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".