Ur funktion, ja det tycker det socialdemokratiska oppositionsrådet Patrik Hansson att det nya vaktbolaget är. Foto: Maria Flemström/sveriges Radio.
Karlskrona

S-politiker kritisk till lappandet

Patrik Hansson: "Säg den som inte blivit bötfälld"
1:07 min

Karlskrona kommun har anlitat ett alldeles för nitiskt vaktbolag. Det menar det socialdemokratiska oppositionsrådet Patrik Hansson, som vill att kommunen tar över p-lisandet.

– Man kanske hellre ska fria än fälla, säger Patrik Hansson.

Patrik Hansson menar att ett parkeringsvaktsbolag som är så nitiskt som det som kommunen anlitat skrämmer bort folk. Både turister och vanliga besökare men även hantverkare och andra företagare som behöver göra snabba stopp på Trossö.

Istället vill han se att uppdraget som vaktbolag går tillbaka till kommunen. Då, menar han, är det lättare att bestämma sig för att vara mer förstående i vissa situationer.

Men var ska då gränsen gå om den ska vara flytande? Visst, en regel utan konsekvenser är ingen regel menar Patrik Hansson.

Men med tanke på debatten runt parkeringsstrategin måste den ha ett systemfel, menar han

– Vi träffar folk hela tiden och säg den som inte känner någon som blivit bötfälld det senaste halvåret, säger Patrik Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".