Kvinnorna ska ha hittat tio offer på nätet. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Blekinge

Nätdejtare drogades och rånades

Tre män i Blekinge trodde att de skulle möta kärleken. Men istället blev de enligt åklagaren drogade och rånade. Nu åtalas två kvinnor och två män för att ha legat bakom bluffen.

Totalt är det tio män i södra Sverige som ska ha drabbats, varav tre män i Blekinge. Och tillvägagångssättet har varit detsamma.

Kvinnorna tog kontakt med männen på en dejtingsajt på nätet och utgav sig för att vara en kvinna. Efter telefonkontakt bestämde de sig för att träffas hemma hos mannen.

När träffen väl ägde rum dök två kvinnor upp och tog något att dricka tillsammans. Vad mannen däremot inte visste om var att drickan spetsats med någon sorts drog eller läkemedel, varpå han blev medvetslös.

Efter det passade kvinnorna på att stjäla telefoner, datorer och andra saker, för att sedan bli upphämtade och ivägskjutsade av de två åtalade männen.

Nu åtalas alltså både kvinnorna och de två männen för det här och brottet bedöms som grovt eftersom männen blivit utsatta för livsfara och för att de åtalade på ett hänsynslöst sätt utnyttjat männens skyddslösa och utsatta ställning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".