Bakom stängda dörrar kommer rättegången att pågå under fyra dagar att Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Blekinge

Omfattande rättegång mot misstänkt pedofil

Nu på morgonen inleddes en fyra dagar lång rättegång mot en 45-årig man från västra Blekinge som misstänks för sju fall av våldtäkt mot en 15-årig flicka. Mannen misstänks också för 106 fall av utnyttjande för sexuell posering.

När rättegången idag inleddes var det inför en näst intill tom rättssal. Förutom rätten var det bara den åtalade i sina gröna kläder från häktet och två häktesvakter på plats.

Flickan som mannen misstänks ha våldtagit satt tillsammans med en polis i ett intilliggande rum och lyssnade på rättegången via en högtalare.

Enligt åtalet ska mannen alltså ha våldtagit flickan vid sju tillfällen. Poseringen ska bland annat handlat om att mannen fått flickan att skicka bilder på sig själv då hon varit naken.

Under dagen kommer man att gå igenom den skriftliga bevisningen mot den åtalade. Bevisning som ingår i en förundersökning flera hundra sidor tjock.

Förutom att riskera ett fängelsestraff så krävs den åtalade också på 260.000 kronor i skadestånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".