Det är marken bakom ståplatsläktaren som kommunen vill köpa, men som Hällevikslägret inte sälja. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Hällevik

Inget markköp vid Strandvallen

"Det är vår enda möjlighet"
1:18 min

Det blir inget köp av marken intill Mjällbys hemmaarena Strandvallen. Sölvesborgs kommun som äger anläggningen har länge försökt köpa marken av grannen Hällevikslägret för att klara fotbollsförbundets framtida krav, men förhandlingarna har kört fast.

Det handlar om 800 kvadratmeter mark som behövs för att bygga ut den nuvarande ståplatsläktaren. Orsaken är att Svenska fotbollsförbundet kräver att 80 procent av publiken ska erbjudas sittplatser till säsongen 2014.

Men kommunen och markägaren Hällevikslägret har inte kunnat komma överens och nu återstår alltså en dispensansökan för att slippa kraven under nästa säsong.

– Det känns naturligtvis inte bra att inte komma överens, men nu är vi där vi är och då är en ansökan den enda lösningen, berättar Mats Svensson (S) ordförande i Fritids- och kulturnämnden

Andra lösningar har varit uppe, exempelvis har det talats om att bygga ut sittplatsläktaren och på så sätt klara av kraven, men det skulle bli för dyrt.

Nu står hoppet istället till fotbollsförbundets goda vilja och en förhoppning om att i framtiden komma överrens om ett markköp.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".