Amanda Ilestedt, på bilden under F19-EM, laddar för kvartsfinal i Champions League med klubblaget LDB FC Malmö. Foto: UEFA.
FOTBOLL

Amanda Ilestedt laddar för kvartsfinal i Champions League

Ilestedt: "Vi har finslipat försvaret"
2:09 min

I morgon spelar Amanda Illestedt från Sölvesborg kvartsfinal i fotbollens Champions Leauge när hennes LDB FC Malmö tar emot de regerande Champions Leaguemästarna Lyon på hemmaplan.

Det är tuffa förutsättningar för Malmö om man vill ta sig vidare i Champions League, Lyon vann första mötet med hela 5-0.

– Man känner besvikelse, resultatet är inte det bästa. Men det speglar inte matchen. Sett till målchansen har de fem chanser och vi fyra, skillnaden är att de sätter fem och vi sätter inga. Så de är mer effektiva och det är det som avgör, säger Amanda Ilestedt.

Matchen spelas på Malmö IP, något som gynnar LDB om man får tro Amanda Ilestedt:

– Det betyder mycket. Vi har konstgräs och där nere spelade vi på gräs. Vi hoppas det är en fördel och att vi har mycket publik i ryggen, säger hon och fortsätter:

– Vi hoppas att många kommer och att det lockar att se ett av världens bästa fotbollslag i damsammanhang spela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".