Strandvallen, Sölvesborg. Arkivfoto: Patric Söderström / SCANPIX
fotboll: inför allsvenskan

Strandvallen allsvenskans värsta bortaarena

Enkät: Vilken är allsvenskans värsta arena?
3:15 min

Mjällbys Strandvallen får överlägset flest röster när vi frågade en spelare i varje allsvenskt lag vilken bortaarena som är den värsta att åka till.

– Det är lång resa, och det är avsides. Arenan är i och för sig ganska trevlig, men det är ingen trevlig bortaresa, säger Syrianskas Suleyman Sleyman.

– Det är inte alltid stor publik, men man hör alltid exakt vad alla säger. De står nära och tätt inpå. Det blir ganska bra tryck, även om det är en liten arena, men den är jobbig att åka till, säger Eflsborgs Stefan Ishizaki.

Malmös Jiloan Hamad har en annan invändning.

– Det blåser alltid, säger han.

Även Strömvallen i Gävle, Brommapojkarnas Grimsta IP, Syrianskas arena i Södertälje och Häckens hemmarena Rambergsvallen på Hisingen i Göteborg får ett par röster.

Den senare till exempel av IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr.

– Nu kanske man är taskig, men allt är egentligen illa. Planen är ofta sämre, de har knappt nån publik. Det är en halvsjaskig arena, säger Bjärsmyr.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Ferry Hernodh
ferry.hernodh@sverigesradio.se

Lasse Persson
lasse.persson@sverigesradio.se

Andreas Matz
andreas.matz@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".